Krydderhagen Haslelinje
Krydderhagen 2019
Designerparet Amra og Sinan ønsket seg et blankt lerret de selv kunne tilføre sin personlige stil, en leilighet de kunne designe og sette sitt preg på. Det ble ikke bare en, men to, leiligheter i Krydderhagen. Den første er solgt og nå er de akkurat på plass i sin leilighet nummer to, akkurat i tide til ankomsten av familiens nyeste medlem.

Amra, Sinan og en måned gamle Leis nyter dagene i den nye leiligheten i 4. etasje i Krydderhagens Muskat. Den romslige 4-roms leiligheten har to bad og to balkonger, en til morgensol - og en til kveldssola. Paret bodde to år i det første byggetrinnet Basilikum, men drømte om å komme litt opp i høyden. Det var ikke noe snakk om saken, den neste leiligheten skulle selvfølgelig også ligge i Krydderhagen. Vi har alt vi trenger her. Flere fine matbutikker å velge mellom, fine turområder, kort vei til t-banen og til og med mulighet til å sykle inn til byen, hvis man er såpass sporty. For shopping er det kort vei til Storo senteret, men i utgangspunktet trenger vi egentlig ikke forlate Hasle, smiler Sinan. 

Paret er rendyrkede Hasle-entusiaster, og har bodd i området i syv år allerede. De stortrives og synes det er ekstra gøy at det skjer så mye. Sinan håper at veksten i og rundt Krydderhagen vil trekke enda flere mennesker. For tre år siden kjøpte de sin første leilighet i Krydderhagen og brukte god tid å gjøre den sin egen. Begge er opptatte av interiør og stil, og lar gjerne innredningen vokse frem over tid. Omtrent da de ble ferdige med leiligheten ble det derimot tid til å flytte. Vi synes jo det er prosjektet som er gøy, forteller Amra. Vi vil ha farge på veggene og mer unikt kjøkken, og vi liker å tenke ut våre egne løsninger. Da gjør det ikke noe at det tar tid. Vi liker å skape vår egen stil. - Mange tror at man må kjøpe gammelt og ærverdig for å få sjarm og sjel, skyter Sinan inn. Men når man kjøper noe nytt får man jo et perfekt grunnlag, fundamentet er sterkt og standarden moderne. Det er da man har muligheten til å skape sjel, understreker han. 

Leiligheten bærer definitivt preg av å ha designer-beboere, og paret er spesielt fornøyd med hvordan de fine fasadene på utsiden rammer inn deres eget uttrykk på innsiden. Sinan understreker at det er en av hans favoritt-ting med Krydderhagen, at det er sammensatte og interessante materialer på byggene kombinert med store organiske grøntområder. Fine hvite bygg med svarte balkonger mot mursteinsbyggene. Han er også positivt overrasket over det sterke naboskapet i Krydderhagen. 

Det er første gangen vi har blitt godt kjent med naboene. Vi hilser i gangen, snakker i heisen og banker på dørene hvis vi trenger noe. Alle er i samme fase, alle er investerte i dette fremtidige hjemmet og miljøet som skal vokse frem. En av de beste tingene er at det finnes Facebook-grupper både for Krydderhagen og for Hasle - der kan man ta kontakt hvis man trenger noe, vil gi bort eller ha hjelp til noe. Det er veldig sterkt community her, forteller han. 

Både Amra og Sinan synes det er viktig å engasjere seg. Amra er med i styret og følger med på fremtidsplanene for Krydderhagen. Det er hun for å følge med på alt som skjer og for å få sin stemme hørt. Paret er enige om at Krydderhagen er flinke til å lytte til beboerne og vil gjerne være en del av hvordan prosjektet utvikles videre. Sinan understreker også viktigheten av å styrke lokalområdet, han skryter av bedriftene i nærheten og liker å holde det lokalt når han trenger noe. 

Vi tegner mange av møblene våre selv, forteller han og peker på det flotte svarte spisebordet i den åpne kjøkkenløsningen. - Her har jeg tegnet bordet, og tatt med meg tegningen til en lokal sveitser på Carl Berner som sveiset benene for meg. Det er enda en måte å støtte opp om nærmiljøet samtidig som vi kan gjøre leiligheten vår egen. 

Sinan, Amra og lille Leis utgjør bare en av de mange familiene som bygger sitt liv i Krydderhagen. De gleder seg til fremtiden, å se hvordan Krydderhagen kommer til å vokse og blomstre, og ser frem til et enkelt liv med alt i nærheten og gode naboer.