Tiltrekkende krydder

Tiltrekkende krydder

Det er en god stund siden muskat og pepper var like verdifullt som gull og sølv. Og selv om krydder ikke lenger benyttes som valuta, symboliserer det fortsatt noe friskt og spennende. 

På tomten der Vinmonopolet opprinnelig hadde sitt rikholdige krydderlager, vokser det nå frem et bomiljø utenom det vanlige. Og beboere her vil nok være skjønt enige om at de besitter unike verdier. 

I våre dager har vi nærmest ubegrenset tilgang på eksotiske varer som kardemomme, safran og kanel. Det er vanskelig å forestille seg at noe så dagligdags var gjenstand for krig tidligere. Krydder har blitt brukt i flere tusen år som smakstilsetning, medisin og til preservasjon. Korianderfrø er omtalt flere steder i Bibelen, og grekere og romere var storforbrukere. Ettersom verden har blitt mindre, har smakene blitt flere. Oppdagelsen av Amerika har gitt oss nye smaker som vanilje og cayennepepper.

Akkurat som krydder for lenge siden var spennende og eksotisk, vil Krydderhagen Haslelinje være det samme for sine beboere. En grønn hageby med alt innen rekkevidde, og frodige utearealer. Byggetrinn oppkalt etter kryddersorter, og muligheten for å dyrke din helt egne unike krydderhage. 

Fun fact:

Hoffet til Christian II (konge i Danmark og Norge 1513–23, og i Sverige 1520–23) skal visstnok ha brukt 50 kg pepper, 80 kg ingefær, 50 kg kapers, 25 kg nellik, 25 kg kanel, 12,5 kg safran (all safran kan neppe ha vært ekte), 7,5 kg muskatblomme og 5 kg muskatnøtter -  i løpet av et år på 1500-tallet!
Arkiv
Krydderhagen - Et moderne nybyggprosjekt på Hasle. Ved å melde interesse får du informasjon og nyheter rundt utviklingen av prosjektet
Skriv ut

Relatert

Omregulering av Haslevangen 14
Omregulering av Haslevangen 14

Haslevangen 14, også kalt Oras-bygget, har andre eiere enn Krydderhagen. Disse eierne ønsker nå å omregulere eiendommen til et rent bolig prosjekt

Les mer
Nye planer for utviklingen av Bygg01
Nye planer for utviklingen av Bygg01

I det nye Bygg01 prosjektet er man i ferd med å omforme Vinmonopolets tidligere tapperi og lagerbygg til et boligbygg over 6 etasjer. Det jobbes med en løsning der store deler av de indre arealene i bygget rives og erstattes med et påbygg på inntil 3 etasjer i kransen rundt.

Les mer


ØNSKER DU PRIVAT VISNING?

Hvis du ønsker en privat visning utenom visningssenterets åpningstider kan du bestille det. Send inn skjemaet og en av våre meglere vil ta kontakt med deg for å avtale tid.
Navn*
Etternavn*
Mobil*  
E-post*    
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
loader