Krydderhagen-beboere med hjerte for bydelen

Krydderhagenbeboere med hjerte for bydelen

Hans Christian og kona Anne Karine har bodd på Hasle i over 40 år. Fra den store grønne parken utenfor det som nå er deres flunkende nye leilighet peker han ut hvor familiens tidligere villa ligger, rett nedi veien. I 2015 fikk vi tilslaget på leilighet og vi hadde 2 år til å tenke på hvordan det ville bli å flytte fra villa til leilighet. Det var en fin prosess – vi har ikke angret en dag – bekrefter han fornøyd.

Anne Karine og Hans Christian Bestum bor i 4. Etasje i «Koriander» og leiligheten vender ut mot den fine parken – en oase for barn og voksne og et fantastisk aktivum for hele prosjektet «HasleLinje». Siden de flyttet til Hasle i 1974 har de alltid opplevd strøket som et positivt sted å bo. Da prosjektering og utvikling av HasleLinie og Krydderhagen startet var vi spente på hvordan dette området skulle bli. I etterkant kan vi konstatere at utbyggerne har vært flinke til å fremme bokvalitet og trivsel, understreker Hans Christian.

Det er viktig at boligprosjekter utvikles med god balanse hva bærekraft angår – godt knutepunkt med god kommunikasjon (T – bane, bussforbindelser, veier, stier, åpne passasjer – grønne lunger, luft, lys m.m.) Det er tross alt mennesker som skal bo her og ser etter livskvalitet både for seg selv og neste generasjon.  Denne balansen synes jeg man har oppnådd for dette prosjektet. Man skal være forsiktig med å definere for stramt hva folk skal ha og ikke ha – det er ikke greit at noen må bo i en nattbordskuff grunnet dårlig planlegging - ler han oppgitt.

Vi var heldige ettersom vi var inne tidlig i prosessen med leiligheten. Vi fikk store muligheter for tilvalg og endringer av planløsninger som gjorde at vi bygde om fra en 4 – roms leilighet til vår nå 3-roms romslige leilighet. De tilvalgsansvarlige i AF–gruppen var til god hjelp slik at leiligheten ble slik som vi ønsket oss, forteller Hans Christian fornøyd.  

Paret er liker spesielt godt konseptet rundt Krydderhagen og understreker at områdene rundt husene var et avgjørende punkt for dem. - Det er superviktig med gode grøntområder,  beplantning og oppholdssteder for små og store. Fra den solfylte balkongen vinker Anne Karine ned.  Vi stortrives med denne utsikten. Det er å håpe at byggeprosjekter hos våre nærmeste naboer føyer seg inn i tankesettet for Krydderhagen. Det bør tas behørig hensyn til lys, luft, utsikt og edruelighet med byggehøyder og transparent løsning mot småhusområdet. Alt dette i samsvar med trafikale løsninger. Hans Christian er gjennomgående opptatt av at tilbudene i nærområdet virkelig skal brukes og være en ressurs for beboerne. Området har kort avstand til ulike idrettsanlegg og turmuligheter. I august starter Wang Ung  sin skole for idrettsungdom på «HasleLinie». Han gleder seg også stort til at Vinmonopolets gamle næringsbygg skal stå ferdig rehabilitert. Bygget kalles nå «Vinslottet» og vil inneholde nye boliger og næringsvirksomhet som dekker de fleste behovene for de som bor her. Krydderhagen har vært flinke til å tenke på hva folk trenger for å trives.

«Vinslottet» kjenner paret bedre enn de fleste. Anne Karine har selv jobbet der mer enn 20 år. Dermed setter paret ekstra stor pris på planene om å beholde de gamle dagers glans utvendig når bygget står ferdig. Hans Christian er tydelig historisk engasjert i området. Han forteller om Vinslottets viktige rolle gjennom tidene. - I 1932 var Vinmonopolet Nordens største industribygg. Der drev de med forskning i laboratoriet og det handlet om mer enn å få fylt opp glasset, smiler han. Han husker godt også de gamle gårdene i strøket, men har ikke noe problem med at bybildet forandrer seg. - Det handler bare om å gjøre det på riktig måte. Krydderhagen er utviklet med nennsom hånd og gode løsninger. Da blir det både pusterom og livskvalitet for beboerne. Det er bare positiv forandring det, konkluderer han. 

Anne Karine og Hans Christian synes Krydderhagen er full av hyggelige mennesker allerede, og lokker gjerne flere til å flytte hit. Han tar ofte med en prat med Jan og Thomas, meglerne på prosjektet, for å høre litt om hvilke leiligheter som står ledige. - Vi har ofte gjester som synes vi har gjort et godt valg. Da er det klart vi gjerne hjelper andre med å finne den riktige leiligheten også, forteller han. Selv kan vi ikke annet enn å kose oss, avslutter han med et blikk over den voksende Krydderhagen bak seg. 
Arkiv
Krydderhagen - Et moderne nybyggprosjekt på Hasle. Ved å melde interesse får du informasjon og nyheter rundt utviklingen av prosjektet
Skriv ut

Relatert

Urban idyll
Urban idyll

Karoline og Erling Høydahl ønsket en oppvekst i bilfrie og grønne omgivelser for datteren Sol. I Krydderhagen på Hasle i Oslo fant de drømmeleiligheten, og har ikke angret et sekund.

Les mer


ØNSKER DU PRIVAT VISNING?

Hvis du ønsker en privat visning utenom visningssenterets åpningstider kan du bestille det. Send inn skjemaet og en av våre meglere vil ta kontakt med deg for å avtale tid.
Navn*
Etternavn*
Mobil*  
E-post*    
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
loader